Het gebouw van Uitvaartcentrum Duin in Alkmaar ondergaat momenteel een grondige renovatie. De meest in het oog springende verandering is de inrichting van een 24-uurskamer. Hier krijgen nabestaanden 24 uur de gelegenheid afscheid te nemen van hun dierbaren.

De 24 uurskamer is een comfortabele ruimte, voorzien van een huiskamer, een keukenblok met koffiezetapparaat en een toilet. Ook kunnen nabestaanden in de 24-uurskamer foto- en videopresentaties bekijken. De 24-uurskamer voldoet aan een grote vraag: niet iedereen heeft behoefte aan een thuisopbaring. Voor hen is de 24-uurskamer de ideale plek om tijd te nemen voor het afscheid en tot bezinning te komen.

Modern en luchtig
De inrichting van de 24-uurskamer is onderdeel van een grondige renovatie van Uitvaartcentrum Duin aan de Van Maerlantstraat 4-6 in Alkmaar. De voorgevel van het gebouw krijgt nieuw glas. Dit is melkglas dat het donkerkleurige glas vervangt. Daarnaast krijgt de voorgevel van het uitvaartcentrum zinken platen en nieuwe kleuren: het geel en donkerrood van welleer maakt plaats voor antraciet en lichtgrijze tinten. Op deze manier krijgt het uitvaartgebouw een modernere en een meer luchtige uitstraling.

Uitvaartverzorging Duin gaat eveneens een tuin aanleggen op een naastgelegen en onlangs aangekocht perceel. De tuin krijgt met bomen en beplanting een open karakter. Uitvaartverzorging Duin verwacht deze zomer klaar te zijn met de opknapbeurt.

072 - 511 52 38