‘Langste stoet van rouwauto’s’ Record van Guinness World Records staat nu op 51 rouwauto’s

BAARN, 19 juli 2012 – Uitvaartverzorging Duin in Alkmaar neemt donderdag 30 augustus 2012 deel aan de Nuvema Rouwauto Rit. Met dit evenement wil uitvaartverzekeraar Nuvema de langste stoet van rouwauto’s ooit realiseren en hiermee een plek veroveren in het Guinness Book of World Records. Het huidige record staat op 51 rouwauto’s en dateert van september 2011. Dit record werd gevestigd in Michigan, Verenigde Staten. Nuvema wil dit record ruimschoots overtreffen en richt zich op tenminste honderd begrafenisauto’s.

De verzekeraar heeft alle driehonderd uitvaartverzorgers die met het bedrijf samenwerken, uitgenodigd deel te nemen. Op dit moment zijn er al 79 aanmeldingen, waaronder dus Uitvaartverzorging Duin. Daarnaast rijdt onder andere de prachtige Engelse begrafenisauto van Lady Di mee in de stoet en de statige rouwauto van Coen Moulijn. Verder is een originele begrafenisaanhanger uit 1958 van het merk Pfefferkorn en een roze Chevrolet Caprice van de partij.

Levensstijl
“Met deze recordpoging wil Nuvema het fenomeen rouwvervoer in de schijnwerpers zetten”, zegt Tim Duin van Uitvaartverzorging Duin. “De zwarte Mercedes is ons gezicht naar buiten. Wij besteden veel zorg aan onze rouwauto’s en merken steeds meer dat klanten bij een uitvaart bewust kiezen voor een bepaald type auto. Zij zoeken dan aansluiting bij de levensstijl van de overledene.” “Dat alles is voor ons voldoende aanleiding om in augustus mee te doen aan de Nuvema Rouwauto Rit. We rijden zelf mee met onze Mercedes E 270 CDI Blaugam uit 2004. Het is een ideale manier om de professionaliteit en betrokkenheid van onze branche voor het voetlicht te brengen.”

De recordpoging vindt plaats in aanwezigheid van officials van Guinness World Records. De deelnemers melden zich op donderdag 30 augustus 2012 om 15.00 uur in Baarn. De route van circa zes kilometer loopt door de bossen van Baarn en de Lage Vuursche. Meer informatie en alle deelnemers zijn te vinden op de website van Nuvema: www.nuvema.nl/rouwautorit.

072 - 511 52 38