Veel gestelde vragen

Uw moet eerst de dienstdoende arts bellen en daarna met Uitvaartverzorging Duin contact opnemen voor overleg over de laatste verzorging en/of het vervoer. U kunt dan tevens een afspraak maken voor overleg over de gehele uitvaart.

Een overledene moet worden begraven of gecremeerd binnen 6 werkdagen na het overlijden, maar niet eerder dan 36 uur. Bij uitzondering kunnen wij hier een uitstel op aanvragen.

De uitvaartverzorger verzorgt crematies in bijvoorbeeld het crematorium in Schagen. Daarnaast realiseren wij uitvaarten op de begraafplaatsen bij ons uitvaartcentrum in Alkmaar (Uitvaartcentrum Duin) en Koedijk (Uitvaart aula Noord).

Uitvaartverzorging in Noord-Holland
Ook verzorgen wij uitvaarten buiten Alkmaar en Koedijk. Zo zijn wij bijvoorbeeld uitvaartverzorger in Limmen, Heiloo, Bergen, Egmond, Schoorl, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Oudkarspel, Heerhugowaard en Akersloot. Zoekt u een begrafenisonderneming in Heiloo? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Mag ik helpen bij de uitvaart? Ja, dit is zeker mogelijk. U mag vrijwel alles zelf doen, bijvoorbeeld de kist dragen, helpen bij het invoeren in het crematorium, helpen bij het sluiten van de kist, helpen bij het sluiten van het graf, etc. Als u het maar van te voren aangeeft aan de uitvaartverzorger.

Ja, u bent vrij te kiezen welke uitvaartverzorger de uitvaart voor u regelt, maar vraag eerst aan uw verzekeraar hoeveel zij dan uitkeert ten behoeve van de uitvaartverzorging.

Lees meer informatie over uitvaartverzekeringen op de website van Uitvaartverzekeringwijzer.net

De kosten van een uitvaart in bijvoorbeeld Alkmaar, Koedijk, Akersloot, Limmen, Heerhugowaard, Bergen, Egmond en Heiloo kunnen sterk variëren. Het tarief hangt geheel af van de wensen van de overledene en de nabestaanden. De kosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het soort graf en de locatie. Op onze webpagina ‘Bereken de kosten’ kunt u zelf uw tarief uitrekenen.